ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η «Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών», από της Ιδρύσεως της έχει διευκρινίσει ότι δεν θα αποδεχθεί κομματική υποστήριξη από όπου και αν προέρχεται και ότι μοναδικό της μέλημα, μακριά από κομματικές διασυνδέσεις και δεσμεύσεις, είναι η πρόοδος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και η προστασία και ευημερία των δημοτών.

Με έκπληξη είδαμε να δημοσιεύεται στον τύπο ότι η παράταξή μας υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ αυτή την στήριξη όπως και καμμιά άλλη κομματική στήριξη.

Είμαστε μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ παράταξη και μοναδικός μας στόχος είναι η πρόοδος και αναβάθμιση του Δήμου μας, πέρα από κομματικές διασυνδέσεις και εξαρτήσεις.

Οι θέσεις μας είναι έντιμες και ξεκάθαρες

Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος

Νίκος Κανελλάκης

Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων – Ενωμένης Δημαρχίας Πολιτών

Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων – Ενωμένης Δημαρχίας Πολιτών

Εκδήλωση Παρουσίασης 40 πρώτων υποψηφίων της Ενωμένης Δημαρχίας Πολιτών.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου το πανέμορφο, αλλά εδώ και πολύ καιρό εγκαταλελειμμένο,  Εμπορικό Κέντρο Ψυχικού  πήρε και πάλι πνοή χάρη στον Υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Κανελλάκη, τον γνωστό στην πόλη μας πολιτικό μηχανικό και επί χρόνια Αντιδήμαρχο. Ο κος Κανελλάκης επέλεξε το εμπορικό κέντρο όχι μόνο για να ανοίξει εκεί το γραφείο του Συνδυασμού του αλλά και για να διοργανώσει μια από τις πρώτες εκδηλώσεις του. Αυτός ο χώρος που ενώ θα έπρεπε να αποτελει κόσμημα για την πόλη μας, δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί, όπως και πολλοί άλλοι χώροι του Δήμου μας.

Όπως άλλωστε είπε και στην αρχή της ομιλίας του ο κος Κανελλάκης, η επιλογή του Εμπορικού Κέντρου ήταν συμβολική και ενδεικτική της πρόθεσής του να αναδείξει και να αξιοποιήσει όσους εγκαταλελειμμένους καλαίσθητους χώρους, σαν και αυτόν, είναι απαραίτητοι για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται, άλλωστε, και οι προτεραιότητες που ο Νίκος Κανελλάκης έθεσε με τις προγραμματικές του δηλώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν, οπωσδήποτε, τη λήψη μέτρων για τη διατήρηση και ενίσχυση της οικιστικής φυσιογνωμίας της πόλης μας και την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με την ανανέωση του πρασίνου και την ενίσχυση της ανακύκλωσης και καινοτομιών, όπως η κομποστοποίηση των απορριμάτων. Επίσης, άμεσος στόχος του Νίκου Κανελλάκη είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την άμεση επιλύση πάγιων ζητημάτων, όπως η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ αλλά και των ποικίλων μικροπροβλημάτων, που δυστυχώς συχνά χρονίζουν, όπως οι λακούβες, τα χαλασμένα πεζοδρόμια, τα ακλάδευτα δέντρα κτλ.

Ακόμη, προτεραιότητα του υποψήφιου Δημάρχου είναι η αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και η δωρεάν πρόσβαση των παιδιών μας  σε υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού. Αναπόδραστη ανάγκη είναι δε, όπως ανέφερε στην ομιλία του η εξεύρεση λύσεων σε σημαντικά ζητήματα της πόλης όπως η παιδική χαρά Πικιώνη και η διευθέτηση του ρέματος του Ποδονίφτη στη Φιλοθέη, η Παλαιά Αγορά του Ψυχικού, το ΟΤ16 (Φυστικιές) στο Νέο Ψυχικό, η Νέα Αγορά. Δεσμεύεται  δε για την λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας με mini bus που θα περνουν από πολλά σημεία του Δήμου και θα οδηγούν στο Φάρο και στο μετρό. Τέλος,  ο κος Κανελλάκης δίνει μεγάλη έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας των δημοτών και υπόσχεται ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυσή της.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι σε αυτήν την εκδήλωση, στο κατάμεστο απο κόσμο αίθριο του Εμπορικού Κέντρου, ο Νίκος Κανελλάκης, πρώτος από όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, ανακοίνωσε  έναν μεγάλο αριθμό συνεργατών του- υπ. Δημοτικών Συμβούλων, καταξιωμένων  και δραστήριων συνδημοτών μας.

Εκδήλωση Παρουσίασης Συνδυασμού – Ενωμένης Δημαρχίας Πολιτών

Εκδήλωση Παρουσίασης Συνδυασμού – Ενωμένης Δημαρχίας Πολιτών

Το Blue Bell σήμανε την πορεία της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ προς τη νίκη με το Νίκο Κανελλάκη!

Στις 30 Ιανουαρίου 2019,  η ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλοθέης- Ψυχικού κ. Νίκο Κανελλάκη, στο ιστορικό Blue Bell, πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση του έτους.

Στην κατάμεστη αίθουσα και έξω από αυτή, φίλοι, οπαδοί και κάτοικοι του Δήμου, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το φιλόδοξο πρόγραμμα και τις ιδέες του νέου συνδυασμού, που θα φέρει νέες προοπτικές και ανανέωση στο Δήμο τους.

Το καλωσόρισμα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους δεν μπορούσε να γίνει, παρά μόνο από τoυς αγαπητούς σε όλους, την Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαβριέλλα Χριστοδούλου και κατόπιν από τον πρώην Δήμαρχο Ψυχικού κ. Δημήτρη Μαναό.

«Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή», είχε πει ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε. Ο Δημήτρης Μαναός ακολούθησε αυτήν την προτροπή. Η μεγάλη παράταξη «Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών», στο πνεύμα της ανανέωσης εξέλεξε και στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο, τον ικανό και έμπειρο Νίκο Κανελλάκη.

«Τόπο στα νιάτα», είπε ο επιτυχημένος πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μαναός , ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και έδωσε τη σκυτάλη αλλά και το λόγο, στον άξιο συνεχιστή του Νίκο Κανελλάκη.

Ποιος είναι ο Νίκος Κανελλάκης;

Γέννημα- θρέμμα του Δήμου, Πολιτικός μηχανικός και πρώην Αντιδήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού.

Είναι νέος, αλλά έχει 20ετή εμπειρία και προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αγαπάει τον Δήμο και όπως είπε στην ομιλία του, έχει περπατήσει το Δήμο και στη τελευταία του γωνιά και γνωρίζει τις ομορφιές του αλλά και τα χρόνια προβλήματα του.

Πως περιέγραψε τη παράταξη του;

«Είμαστε ένας ανοιχτός συνδυασμός», είπε στην ομιλία του  ο υποψήφιος Δήμαρχος, «αυτόνομος, ανεξάρτητος, ανοιχτός σε όλους τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν για την πόλη».

«Έχουμε κάνει άνοιγμα σε νέους ανθρώπους, με μεγάλη και ενθουσιώδη ανταπόκριση. Το πηδάλιο του Δήμου πρέπει να το αναλάβουν οι νέοι !»

Μέσα στο Δήμο δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες. Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, η καθαριότητα, δεν έχουν χρώμα. Ο δημότης απαιτεί να έχει τις υπηρεσίες που δικαιούται και για τις οποίες πληρώνει. Δεν θέλει να χρησιμοποιείται από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους η την χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για να μεταπηδήσουν στην πολιτική σκηνή.

Βασικός κορμός του συνδυασμού μας είναι οι υποψήφιοι από την Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών, αλλά συμμετέχουν και αρκετά στελέχη, που ασχολούνται για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με διάθεση προσφοράς και ανιδιοτέλεια.

Πιστεύω ότι οι νέοι πρέπει να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του Δήμου μας, να έχουν θέσεις και να προτείνουν λύσεις.

Η χώρα μας έχει φθάσει στο σημείο που έχει φτάσει, γιατί απαξιώνουμε τα πάντα, κάνουμε μόνο κριτική και δεν δίνουμε λύσεις.

Ποιοι είναι οι κύριοι άξονες του προγράμματος του νέου συνδυασμού;

Τρεις είναι οι άξονες:

Η διατήρηση του οικιστικού χαρακτήρα! Όχι λόγια, επιτέλους πράξη.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας και

Τα μεγάλα έργα.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα καθημερινότητας. Όπως, η Ασφάλεια των πολιτών, η Δημοτική Αστυνομία,  τα πεζοδρόμια, η στάθμευση, το κυκλοφοριακό, η μετακίνηση των πολιτών με mini bus,  που θα αποτελέσει και προτεραιότητά μας.

Σημαντικό θέμα για εμάς είναι η διαχείριση του πρασίνου. Ο Δήμος μας δίνει ζωή στην Αττική!!! Αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου!

Λένε ότι ο Δήμος μας κατοικείται από οικονομικά εύρωστους πολίτες. Η κρίση όμως έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το θέμα των αντικειμενικών αξιών. Ο κόσμος δεν αντέχει και έχουμε υποχρέωση να παρέμβουμε, με συνέπεια και επιμονή, όπως έκανε πάντα ο Γιώργος Λιαπής. Όχι μόνο για «τα μάτια του κόσμου».

Η καλή και συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου είναι αυτονόητη.

Έχουμε στόχους και οράματα για τη πόλη μας. Πόσα κληροδοτήματα είναι αναξιοποίητα;

Γιατί δεν χρησιμοποιούνται Ευρωπαϊκά προγράμματα;

Έχουμε πολλές προτάσεις και για τους νέους και για τους πολίτες μεγαλύτερων ηλικιών,

Προγράμματα πολιτιστικά και Αθλητισμός για όλα τα παιδιά.

Όλα τα παιδιά μας, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στον μαζικό Αθλητισμό.

Ποια απάντηση περιμένει από τους πολίτες;

Είμαστε ο συνδυασμός που δίνουμε νέες προοπτικές και λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας.

Περιμένουμε από τους πολίτες να αγκαλιάσουν τον συνδυασμό μας και να εκτιμήσουν το πρόγραμμά μας με εμπιστοσύνη στο ήθος, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια των προθέσεών μας και το ρεαλιστικό πρόγραμμα μας που έχει ως σταθερό γνώμονα το συμφέρον και το «ευ έχειν» του δημότη.

Θα είμαι ένας Δήμαρχος δίπλα στο δημότη. Δίπλα στην καθημερινότητα του.

Και αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες και έρχονται κοντά μας.

Σας ζητώ να μας εμπιστευθείτε και να εκφράσετε έμπρακτα αυτή την εμπιστοσύνη, στηρίζοντας την παράταξή μας με την ψήφο σας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, η Κοινοτική Σύμβουλος Φιλοθέης Μαρία Σταματιάδη, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Νέου Ψυχικού Ελένη Κατσούλη, Άρης Νάκας και Γιάννης Παπαϊωάννου, η Δημοτική Σύμβουλος Χάρις Συμεωνίδου, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού και Πρόεδρος του Συλλόγου για τη Διατήρηση της Φυσιογνωμίας της Φιλοθέης Διονυσία Αντύπα Κούγκουλου, οι πρώην Δημ. Σύμβουλοι Ψυχικού Τιτίκα Παπασιδέρη και Μαρία Τσαμπούλα, ο συντονιστής προγράμματος της παράταξης ιατρός Θεόδωρος Αναγνώστου, η εκπρόσωπος στην επιτροπή Εθελοντισμού Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου, η πολιτευτής Μαριάνθη Καφετζή, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Κοσμάς, Έλσα Βεντούρα, οι Καθηγητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Χριστοδούλου και Βάσω Γεννηματά, ο διακεκριμένοι ιατροί Ανδρέας Σταθόπουλος και Γιάννης Βλάχος, ο Πτέραρχος Βασίλης Δεμέστιχας, τα στελέχη και οι φίλοι της παράταξης.

Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή Jazz μουσική με τον διεθνούς φήμης μουσικό Δημήτρη Βασιλάκη.