ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΧΑΡΙΣ

Οικονομολόγος -Δημογράφος

Είναι κάτοικος Παλαιού Ψυχικού.Οικονομολόγος -Δημογράφος,με πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μάστερ και Διδακτορικό από το London School of Economics.Διετέλεσε Επισκέπτρια Καθηγήτρια στη Σορβόννη,σε πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές,σε θέματα Κοινωνικής Δημογραφίας,με το γενικό τίτλο ΄”Ευρώπη των Πληθυσμών” και υπήρξε Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.Εχει διευθύνει πολλές πανελλήνιες έρευνες και έχει συμμετάσχει σε διεθνή Ερευνητικά Προγράμματα με Πανεπιστήμια του εξωτερικού και με τα Ηνωμένα Εθνη.Επίσης συμμετείχε στο Παρατηρητήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις Οικογενειακές Πολιτικές και στο Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Απασχόληση.
Εχει συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα καθώς και άρθρα σε συλλογικούς τόμους,στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.Εχει δώσει πολλές επιστημονικές διαλέξεις και προσκαλείται για διδασκαλία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή Αθηνών.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Δημογραφικών Μελετών,Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για τις Γυναίκες της Μεσογείου και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.
Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα,οπως π.χ. στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ισότητας των Φύλων,που με μετεξελίχθηκε στη Γραμματεία Ισότητας.Τα τελευταία χρόνια είναι ηθοποιός(πτυχίο B.A. in Performing Arts,από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου)και έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.
Εχει έντονο ενδιαφέρον για τα θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού.Ηταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηνών στην Ανοιχτή Πόλη το 2006.