ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Είναι πτυχιούχος  Πολιτικών  Επιστήμων και Δημόσιας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών  και της  Δραματικής σχολής του Εθνικού Ωδείου. Παρακολούθησε δημοσιογραφία στο Ίδρυμα Μπότση και ιστορία τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών .  Επιμελείται  εκθέσεις, δρώμενα τέχνης , φεστιβάλ, συμπόσια  και συνέδρια, σε συνεργασία με Δήμους, Πρεσβείες, Υπουργεία, Περιφέρειες , μουσεία , ιδρύματα, πινακοθήκες και εταιρίες πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό . Έχει συμβάλει  ως επιστημονικός σύμβουλος  σε  πρωτοποριακές προσεγγίσεις  παρουσίασης και στην διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών  γεγονότων . Ασχολείται  με την μελέτη  και την προοπτική της ιστορίας της τέχνης και  την εκτίμηση έργων τέχνης. Προλογίζει βιβλία και καταλόγους εικαστικών εκθέσεων. Έχει  γράψει  βιβλία και  θεατρικά έργα. Δοκίμια ,κριτικές  και μελέτες του δημοσιεύονται  στον έντυπο και ηλεκτρονικό  τύπο.

Συχνά είναι εισηγητής και ομιλητής σε διεθνείς συναντήσεις για την τέχνη. Με τον συνδικαλισμό και τα κοινά ασχολείται  από τα φοιτητικά του χρόνια και αργότερα μέσω σωματείων όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Λογοτεχνών ,η Ενωτική Πορεία Συγγραφέων, η Ένωση Ανταποκριτών  Ξένου Τύπου, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Επιστημόνων Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών.

Εδώ  αρκετά χρόνια δραστηριοποιείτε στην Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στην Ένωση Καλλιτεχνών& Λογοτεχνών Ηλιούπολης.  Έχει βιογραφηθεί σε λεξικά, εκδόσεις και στο διαδίκτυο. Έχει  τιμηθεί  από επιστημονικούς και άλλους φορείς. Στην περιοχή της Φιλοθέης –Ψυχικού όπου κατοικεί έχει παρουσιάσει πολιτιστικά συμβάντα στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, στο χώρο του Κολεγίου Αθηνών ,στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου , στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών  ‘’Γιώργος  Καρύδης’’ και σε άλλα μέρη.

Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ενωμένης Δημαρχίας Πολιτών γιατί πιστεύει πως με την ανάληψη  των καθηκόντων του  Δημάρχου  από τον Νίκο Κανελάκη  θα  ευοδωθούν  περισσότερο οι  πολύχρονοι ,γόνιμοι, δυναμικοί αγώνες  και τα οράματα  για την τοπική Αυτοδιοίκηση  ενός νέου ανθρώπου που διακρίνεται για το ήθος, την ειλικρίνεια ,την ευπρέπεια των προσδοκιών  , την συνέπεια των λόγων ,την επίτευξη  των στόχων και  την ανιδιοτελή εργατικότητα  του για το κοινωνικό σύνολο του προαστίου.