ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φυσικός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Νέο Ψυχικό όπου και κατοικεί και το ευρύτερο συγγενικό μου περιβάλλον.

Είμαι παντρεμένος με την μαθηματικό Βίκυ Χατζή και έχουμε δύο παιδιά την Γαλάτεια και τον Κώστα που φοιτούν στα δημόσια σχολεία του Νέου Ψυχικού .

Σπούδασα φυσική, υπολογιστές , αυτοματισμούς και εφαρμογές σε ηλεκτρολογία, μηχανολογία, τεχνολογία οχημάτων.

Εργάστηκα στην εκπαίδευση, στην Πολιτική Αεροπορία, σε εταιρείες επικοινωνιών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Υπήρξα συνεργάτης στο Υπουργείο Παιδείας  στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Δήμο Αθηναίων.

Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού ( Μ.Ε.Ο.), πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Πανορμιτών , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αεροπορικής Λέσχης.

Είμαι μέλος των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης -Ψυχικού ,    μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού, ταμίας της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων (συμβούλου Δήμου Δωρίδος), γραμματέας του Συλλόγου Αττική Μελισσοκομία,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Πανορμιτών.

Συμμετέχω ως μέλος σε επιστημονικά, πολιτιστικά, αθλητικά ,φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους πιστεύοντας ότι η δραστηριοποίηση στα κοινά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

Ασχολούμαι με τις καταδύσεις, το ψάρεμα και την ιστιοπλοΐα.

Με την δραστηριοποίησή μου στα Δημοτικά θέματα, θα επιδιώξω την αναβάθμιση της ασφάλειας, την προώθηση της ανακύκλωσης, την ενεργειακή εξοικονόμηση,  την βελτίωση των υποδομών των σχολείων των Δημοτικών κτιρίων και  χώρων, την προστασία του περιβάλλοντος, την επίλυση του κυκλοφοριακού και την διευκόλυνση της μετακίνησης των Δημοτών.