ΘΕΟΔΩΡΟΣ  Γ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Dr, FEBU

theoan@hotmail.com

Ιατρός – Χειρουργός Ουρολόγος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών –

Διευθυντής ΕΣΥ Ουρολογικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγ Σάββας»

Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ έλαβε την Ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Το 2002, μετέβη με υποτροφία από το European Urologic Scholarship Program στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας εκπονήσει Διδακτορική Διατριβή σχετική με τον Καρκίνο του Προστάτη (2005). Έλαβε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology-FEBU το 2003 στο Παρίσι καθώς και την επίσημη άδεια εκτέλεσης Ουρολογικών Υπερήχων, μετά από εξετάσεις του Υπουργείου Υγείας, το 2004 στην Αθήνα.

Έχει μετεκπαιδευτεί: α) στο Western General Hospital στο Εδιμβούργο, Σκωτία (2003), β) στο Royal Free Hospital NHS, του Λονδίνου (2003-2004), γ) στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Linz στην Αυστρία.

Έχει προϋπηρεσία: α) στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2005-2009), β) στην Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο» (2009-2012). Από το 2012, εργάζεται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» ως Διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του Επίτομου Συγγράμματος Ουρολογίας της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής Θεσσαλίας καθώς και στη δημιουργία ιστοσελίδων Ουρολογικών Κλινικών. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα εγχώρια και διεθνή περιοδικά της ειδικότητας της Ουρολογίας, αλλά και έχει εκφωνήσει ή συμμετάσχει, σε πολλές ομιλίες ή ανακοινώσεις εργασιών, σε μεγάλα Διεθνή και Ελληνικά Ουρολογικά Συνέδρια.

Είναι κριτής (reviewer) άρθρων που υποβάλλονται για δημοσίευση σε διεθνή περιοδικά της Ουρολογίας, ενώ έχει θητεύσει ως Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κατά τα έτη 2015-6.

Ασχολείται με τα κοινά του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, ως μέλος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου (2 θητείες) ή παλαιότερα ως εθελοντής ιατρός των Δημοτικών Ιατρείων. Έχει ενεργήσει, μαζί με άλλους δημότες, σε επιτυχημένες προσφυγές έναντι των αντικειμενικών αξιών της ΣΤ’ ζώνης και έχει συντονίσει αιτήματα κυκλοφοριακών διορθώσεων της περιοχής. Το 2018, πρότεινε στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την ίδρυση του Παραρτήματος Φιλοθέης-Ψυχικού, του οποίου είναι ο Αντιπρόεδρος.

Με κίνητρο, να γίνει οριστικά σεβαστή η Ευρωπαϊκή Οδηγία Ποιότητας Ζωής για τις περιοχές αποκλειστικής ή αμιγούς κατοικίας του Δήμου μας, δηλαδή να αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό κεκτημένο περιοχών οι οποίες δέχονται μόνιμη επιβάρυνση, προτείνει να ακολουθήσει – επιτέλους – ο Δήμος μας τα καλά Ευρωπαϊκά πρότυπα, σε όλα τα θέματα της Δημοτικής Διοίκησης και Ποιότητας Ζωής…, συντάσσεται στο πλευρό του Υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Κανελλάκη, αποτελώντας, μαζί με μια ενθουσιώδη ομάδα συνδημοτών μας, τη συνέχεια της παράταξης «Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών».

Για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, χρειάζεται πολλοί να προσπαθήσουν χωρίς να τους επηρεάζει η συνήθης αδράνεια των αρμοδίων ή η απάθεια της εποχής μας. Και μόνο με τη συμμετοχή όλων μας στις προσεχείς εκλογές, μπορεί να εκφραστεί πραγματικά, η ξεκάθαρη θέση μας, απέναντι στο μέλλον της πόλης μας… Ας επιλέξουμε λοιπόν τους νέους διαχειριστές του Δήμου μας, κρίνοντας με βάση το όραμα και τη μέχρι τώρα διαδρομή τους…